Bästa Bredbandsleverantörer – allt du behöver veta

Välja den bästa bredbandsleverantör är en knepig verksamhet. Du måste väga upp kostnaden, snabbhet, tillgänglighet i ditt område och kontraktslängd. Vi är här för att hjälpa till med råd om alla aspekter av att plocka en bredbands affär och information om de bästa bredbandsleverantörer och deras paket för 2019.

bredbandsleverantörer

Hur man väljer den bästa bredbandsleverantör

Det finns mycket att tänka på när man väljer en bredbandsleverantör. Dessa dagar kontrakt låsa dig i minst ett år, så du vill göra rätt val. Grunderna du behöver tänka på är:

 • Vad du använder internet för
 • Hur du ansluta till Internet
 • Hur mycket data du behöver
 • Hur länge ett avtal som du vill
 • Om du ska kombinera ditt bredband med dina TV och telefon erbjudanden

Läs vidare för att lära mer om bredband, de bästa bredband erbjudanden och hur man väljer den rätta för dina behov.

Kontrollera din täckning bredband fiber bäst i test

Första saker först, innan du börjar väljer en fantastisk supersnabba bredband fiber bäst i test affär check vad som finns tillgängligt på din adress. Tryck på ditt postnummer i en jämförelse webbplats och du kommer att kunna se vad som finns i ditt område. Detta kommer att berätta om fiberoptiska bredbandsnät är ett alternativ.

Du kan också använda Ofcoms bredbandstäckning checker för att se vad bredband finns i ditt område.

Hur kommer du att ansluta till Internet?

Hur du ansluta till Internet kommer att påverka vad erbjudanden är tillgängliga för dig. Dessa är följande alternativ:

 • ADSL – Detta är standard bredband som din linje hemtelefon. BT äger fasta infrastrukturen i Storbritannien. Linjerna är gjorda mestadels från koppartråd. Hastigheter och prestanda varierar kraftigt beroende på var du bor. Det finns två olika typer – ADSL1 och ADSL2, den senare är snabbare.
 • Fiber bredband – även känd som ‘supersnabbt bredband’ detta är snabbare och jämnare än ADSL. Du kan ta reda på om fiber bredband finns i ditt område med hjälp av regeringens postnummer checker .
 • Cable – Detta är snabbare än ADSL eftersom den använder en blandning av fiberoptiska och koaxialkablar.
 • Satellite – Du får din internet signal via en parabolantenn i stället för kabel. Detta är ett alternativ på landsbygden där det är dålig täckning.
 • Mobilt bredband – Ett annat alternativ om din kabel alternativ är begränsade är att använda din mobil signal för att ansluta till internet.

Bästa bredband hastighet i ditt område med Telenor

Supersnabbt bredband är användbart om du är en gamer eller regelbundet hämta filmer. Det kan också vara praktiskt om det finns flera personer som använder internet samtidigt. Men det är inte nödvändigt. Du behöver inte det om du är en liten hushåll använder Internet för e-post, ladda upp udda foto och titta på catch-up TV Telenors bredband och på nätet streaming tjänster. Netflix rekommenderar minst bredbandshastighet på endast 1.5 Mbps.

Om du vill ha den snabbaste bredband i Storbritannien, måste du titta på Virgin Media. Dess övre paketet har den genomsnittliga nedladdningshastigheter på en häpnadsväckande 362Mb. För att sätta det i ett sammanhang den genomsnittliga fiberoptiska hastigheten är mellan 63Mb och 67Mb.

Nästa snabbast är fiber som erbjuds av stora namn leverantörer BT, Sky, Talktalk och Vodafone samt många mindre företag.

Om du inte kan få fiber bredband, då kan du få en genomsnittlig 10Mb med standard ADSL-bredband. Detta är också erbjuds av många företag via Openreach nätverk, inklusive Plusnet, BT, Talktalk, postkontor och EE.

Bredbandsleverantörer måste marknadsföra sina genomsnittliga nedladdningshastigheter med sina erbjudanden. Detta är ett enkelt rubrik hastighet för att jämföra. Men det är inte idiotsäkert. Providers behöver inte tala om för dig hur konsekvent att hastigheten är eller hur tillförlitliga deras tjänst är . Så det är värt att kontrollera några recensioner i ett företag innan du registrerar dig.

Hur mycket data behöver jag?

Dagarna av datagränserna är ganska mycket över. De flesta leverantörer inte sätta ett data tak för hur mycket du kan ladda ner längre. Sky Bredband är en av de få som fortfarande innebär en mössa på några av sina erbjudanden. Men bara för vägledning detta är en uppskattning av hur mycket data du får igenom beroende på vad du använder bredband för.

 • Surfa och e-post: upp till 10 GB per månad
 • Surfning och on-demand TV: 10-30GM månaden
 • Browsing, on-demand TV, filmer och nedladdning av musik: 40-80GB månaden
 • Alla ovanstående med spel samt: 40 GB eller mer

Vi rekommenderar du väljer en obegränsad data affär så att du inte kan stucken med oväntade avgifter.

Bli medlem och låt oss hjälpa dig att byta bredbands som en del av ditt hus flytta

Bredbandskontraktslängd

De flesta bredbandsavtal är mellan 12 och 24 månader. De tält att ta ut rejäl exit straff om du vill lämna tidigt. Se till att du är nöjd med affären innan du registrerar.

Om du registrerar dig till en bredbandserbjudanden till telefon, post eller i de flesta fall, på nätet så har du rätt att säga upp avtalet inom 14 dagar. Detta tack vare konsument föreskrifter om distansförsäljning. Så, om du inte är nöjd avbryter snabbt.

Räkna ut den totala kostnaden av Ownit omdöme

Du kommer att betala dina räkningar bredband varje månad, men alltid jämföra den totala kostnaden för olika erbjudanden över längden på kontraktet. Se till att du inkluderar några etableringskostnader. Detta kommer Ownit att ge dig en enkel figur så att du kan jämföra med likadana. Det kommer att stoppa dig att få luras i av en låg initial kostnad bara för att finna en inledande affär slutar och du är kvar att betala genom näsan för ditt bredband.

Också notera när din avtalet upphör och se till att du shoppa för ett nytt avtal. Lojalitet, när det gäller bredband åtminstone betalar aldrig.

Vad ska jag se upp för?

Göra en del efterforskningar på nätet i routern bredbandsföretaget kommer att ge dig. Kvaliteten på hårdvaran kan påverka Wi-Fi hastigheter så att du kan vara bättre att köpa en egen.

Vad sägs om bredbands buntar?

De flesta bredbandsleverantörer erbjuder också telefon- och TV-tjänster. Om du behöver dessa också sedan titta på paketerade erbjudanden. Du kommer vanligtvis att spara pengar genom att gå till en medföljande paket.

När behöver jag för att få bredband?

Det finns mycket att tänka på när man flyttar hus, men de flesta av oss skulle sätta bredband ganska högt upp på listan. Dessa dagar de flesta av oss vill internet igång så snart som möjligt efter att vi flytta.

Om du har bredband på din nuvarande bostad kan du väl kunna flytta din nuvarande kontrakt till ditt nya hem. Du måste tala med din leverantör för att se om de kan ge samma service till din nya adress. Om de sedan bara kan berätta ditt drag datum och de bör kunna aktivera bredband på din nya adress den dagen.

Men om du inte är bundna till ett avtal sedan en hemma flytta kan vara en bra tid att leta efter en bättre affär. När du har utbytt kontrakt på ditt nya hem är det dags att börja arrangera verktyg.

Vi samarbetar med bara flytta in för att ge alla våra medlemmar en fri Home Flytta Concierge. De tar hand om ditt drag, ta bort det tråkiga administration, vilket sparar tid, krångel och pengar. De hjälper ställa in din kommunalskatt, vatten, energi, bredband, media, flyttning, rengöring, lagring och mycket mer. Så om du ska flytta huset, ansluta sig till oss och låt oss byta ditt bredband för dig.

Att få bredband i en ny byggnad hem

Om du flyttar in i en ny byggnad hem, eller någon annanstans som inte ännu har internet? Du måste låta en bredband linje installerad och aktiverad. De flesta leverantörer, däribland BT och nu levererar bredband, kommer att erbjuda dig gratis telefonlinje installation om du registrerar dig till ett bredband paket med dem.

Att få internet upp för första gången kan ta två veckor. Se till att du börjar göra arrangemang tidigt – direkt efter utbytet är perfekt – att se till att du kommer att vara igång så snart du flyttar in.

bredbandsleverantörer 1300/2

internetleverantörer 600/0

fiberleverantörer 400/12

fiber leverantörer 400/15

fiberleverantör bäst i test 100/4

bästa bredbandsleverantör 300/6

bästa bredbandsleverantören 150/5

bästa fiberleverantör 250/6

bästa internetleverantör fiber 200/6

bästa internetleverantör 300/3

bästa fiberleverantör 2017 450/8

bästa fiberleverantör  2018 200/6

bästa fiberleverantören 2017 150/8

vilken fiberleverantör är bäst 100/4

fiberleverantör test 100/6

bredband fiber leverantörer 200/19